Jouw medische gegevens beschikbaar bij de spoedpost? Alleen als jij dat goed vindt. – Medisch Centrum de Noord-Ooster – Wagenborgen

Welkom op de website van Medisch Centrum de Noord-Ooster

Medisch Centrum de Noord-Ooster
Bethel 6 9945MB Wagenborgen

Terug naar overzicht

Jouw medische gegevens beschikbaar bij de spoedpost? Alleen als jij dat goed vindt.

Jouw medische gegevens beschikbaar bij de spoedpost? Alleen als jij dat goed vindt.

 

Proef: Jouw medische gegevens beschikbaar op de spoedeisende hulp

Jouw huisarts doet samen met de huisartsengroep van de Slochterkring, het Ommelander Ziekenhuis en het Martini Ziekenhuis mee aan een proef voor betere uitwisseling van jouw medische gegevens met de spoedeisende hulp. Hieronder lees je waarom jouw huisarts het belangrijk vindt om mee te doen met deze proef.

 

Waarom deze proef?

We willen allemaal graag de beste en de snelste zorg. Kom je bij een andere arts dan jouw eigen huisarts dan is het wel zo fijn als die arts jouw belangrijkste medische gegevens kan inzien. Welke medicijnen gebruik je? Heb je allergieën? Of voor welke medische klachten word je behandeld? Op de huisartsenpost kunnen artsen jouw gegevens al opvragen. Dat kan trouwens alleen als je daar vooraf toestemming voor het gegeven.

Maar de artsen van de spoedafdelingen van het ziekenhuis kunnen jouw gegevens niet digitaal opvragen. Vreemd toch? Zij moeten de huisartsenpraktijk bellen voor deze gegevens. Dat kost tijd en dat kan alleen als de praktijk open is. Daarom doet jouw huisarts mee aan deze proef. Dan zijn jouw medische gegevens en gebruikte medicijnen snel op te vragen op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Ook als de huisartsenpraktijk gesloten is. Want snelheid is juist op de spoedafdeling heel belangrijk.

 

Regel je toestemming eenvoudig

Wil je weten of je jouw huisarts al toestemming hebt gegeven, ga naar jouw persoonlijke omgeving op www.volgjezorg.nl. Regel je toestemming eenvoudig met DigiD. Of vraag bij de huisarts om de toestemmingsfolder met toestemmingsformulier. Vul het formulier in en geef het af bij je huisarts.

Publicatiedatum: 03-06-2022